Filosoφ

Efter att ha återhämtat mig från Arlandachocken (not :P) och ägnat mig åt andra roligheter, till exempel införskaffandet av böcker och kläder, så råkade jag sjunka ner i filosofins grubbelträsk.

Vart ska vi, undrar ni,
Hemligt säger Fröken Φ

Hur mycket vet en människa egentligen? Vad vet man med säkerhet och vad tror man att man vet, fast man egentligen inte vet det? Diskutera kan man nog i eviga tider, men några konkreta svar lär man inte hitta. Men jag tänkte såhär, att även om vi nu skulle anta att det inte existerar nånting alls, så måste vi ändå att sanning existerar. På något sätt säger ju ordet sanning att sanningen måste finnas: För om det inte skulle finnas någon sanning alls i hela universum, så skulle det ju vara sant att det INTE finns någon sanning. Vilket då motsäger hela universumet.
På samma sätt är det med ordet lögn: Om det inte finns någon form av lögn alls, så är ju ändå uttalandet "Det finns lögner" en sådan.

Nu väntar fotbollsmatchen :O)

Il terrorista?

Sjyssta kontroller har dom på Arlanda!
Först får man ta av sig tröja, skor, strumpor och bälte i säkerhetskontrollen, och sedan tar madamen i passkontrollen och råkollar mitt personnr i datorn innan hon släpper förbi mig. Utan att överdriva: två minuter tog det säkert. Kanske hade jag bara otur med att vara sist i kön. "Näe, inga passkort att kolla på, vad trist. Undrar om Erik här har facebook..."
Ser jag verkligen så farlig ut?

Vi har en look-a-like-terrorist här på 33D, överväger ingripande men avvaktar ytterligare order

Nåja, fram kom jag ju.

E=mc^2

Nr. 1

Första raden i en blogg kan vara den viktigaste. Nr. 1 låter som ett hyfsat neutralt sätt att inleda en blogg, speciellt eftersom det inte är första gången jag bloggar, men detta är kanske lite mer hållbart än bilddagboken och lunarstorm.

Det blir noll, därför gör vi dethär

Får se om jag kommer på nåt klokt att skriva imorn. Troligtvis inte.

E=det(strukt)*(hA/t)^2


RSS 2.0